Polisen Jonas Borgström är en av initiativtagarna till Stiftelsen Blåljus i samverkan, i klippet berättar han om vad som är viktigast med insamlingarna. Foto: SVT

Åsa-polisen Jonas samlar in pengar till Vilks-polisernas anhöriga

Uppdaterad
Publicerad

Jonas Borgström från Åsa arbetar som polis i Göteborg och är en av initiativtagarna till Stiftelsen Blåljus i samverkan. Stiftelsen har hittills samlat ihop 1,7 miljoner kronor som kommer gå oavkortat till anhöriga till de poliser som dog i olyckan utanför Markaryd tidigare i oktober.

Stiftelsen Blåljus i samverkan startades för ett antal år sedan med syftet att samla alla insamlingar till blåljuspersonal som skadat sig eller dött i yrket under ett och samma tak. Insamlingen har bidragsgivare från alla håll i samhället.

– Alla ger, kollegor från alla blåljusyrken men också allmänheten kommer med bidrag till insamlingen, säger Jonas Borgström.

I klippet berättar han om insamlingen till förmån för poliserna som avled i dödsolyckan utanför Markaryd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vilks och två poliser döda i trafikolycka

Mer i ämnet