Den var den 9 januari som en privatperson hittade den misstänkt mördade mannen utanför Halmstad. Foto: SVT

Åtal väntas för misstänkta mordet i Marbäck

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen väntas åtal för mordet i Marbäck utanför Halmstad i början av januari då en man hittades ihjälskjuten på en skogsväg. Fyra personer, varav tre från Blekinge och en från Göteborgstrakten, sitter häktade.

På förmiddagen den 9 januari hittade en privatperson en död man i ett skogsparti intill riksväg 25 i höjd med Marbäck utanför Halmstad.

Mannen som inte var hemmahörande i Halland misstänks ha mördats och enligt polisanmälan ska ett skjutvapen ha använts i sammanhanget.

Man hittades död utanför Halmstad

Vill ha mer tid

Sammanlagt sitter fyra män häktade för gärningen. Det handlar om två 17-åringar och en man i 50-årsåldern, alla hemmahörande i Blekinge, och en 25-åring från Göteborg.

 En av männens försvarare har dock begärt att få längre tid på sig att gå igenom utredningen innan rättegången. Det är oklart om det kommer att tillmötesgås.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Man hittades död utanför Halmstad

Mer i ämnet