En 25-årig man blev knivhuggen i bålen i maj. Polisen rubricerar händelsen som försök till mord. Foto: SVT

Åtta års fängelse för mordförsök i Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

En 22-årig man döms till åtta års fängelse efter ett mordförsök i maj i år.

Det var 16 maj som den nu dömde mannen attackerade en annan man med kniv på en gata i centrala Halmstad. Attacken beskrivs som mycket rå och offret fick livshotande skador i bland annat lunga och lever.

Händelsen föregicks av någon form av handgemäng tidigare samma dag. På kvällen stötte de inblandade, totalt fem personer, ihop igen och bråket fortsatte högljutt. Offret ska ha bett den nu dömde mannen att gå från platsen upprepade gånger, men utan framgång. Istället högg 22-åringen honom i buken.

Döms för ytterligare brott

Ambulans larmades till platsen och ett vittne kontaktade polis, som tidigt på morgonen kunde gripa den misstänkte i anslutning till dennes bostad.

22-åringen har nekat till gärningen, men döms även för hot mot tjänsteman i samband med gripandet samt ringa narkotikabrott, då han vid tillfället varit påverkad av cannabis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.