Narkotika som polisen beslagtog. Foto: Polisens förundersökning.

Åtta fängelsestraff för narkotikahärva i Ullared

Uppdaterad
Publicerad

Det var i våras som polisen slog till mot flera personer i Ullared som misstänktes för droghandel. Nu döms åtta personer till fängelse i Varbergs tingsrätt. Högsta straffet får en 36-årig man – sju års fängelse.

Det var mellan mars och maj 2019 som åtta personer tillsammans hanterade narkotikan. Det rör sig främst om amfetamin och polisen beslagtog 2,7 kilo.

Drogerna ska i flera omgångar hämtats av en leverantör i Hässleholm. Dessa transporterades sedan till Ullared. En av de dömda införskaffade druvsocker. Tanken ska, enligt polisutredningen, varit att späda ut amfetaminet och sedan förpacka det i platspåsar. Narkotikan förvarades i en bostad i Ullared.

Blandade åldrar

Sex av personerna döms för grovt narkotikabrott till olika långa fängelsestraff, där det högsta är sju år och det lägsta är tre år. De övriga två personerna döms för narkotikabrott till 1,5 års fängelse.

Fyra av de inblandade personerna döms även för grovt vapenbrott för att ha innehaft en pistol med tillhörande ammunition.

Kan ha koppling till explosion

På adressen som en av de dömda bor på inträffade i somras en explosion.

Polisen har tidigare sagt att det inte kan uteslutas att explosionen haft ett samband med knarkaffärerna. Den bedömningen gäller fortfarande.

– Men vi har ingen misstänkt för det i nuläget. Jag inväntar fortfarande svar från NFC (Nationellt forensiskt center) angående kriminaltekniska spår innan jag kan fatta beslut i det här ärendet, säger polisens förundersökningsledare Lars-Gunnar Perlinger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.