Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I värsta fall kunde lastbilarna som blev stående längs vägarna bli orsak till allvarliga olyckor, säger bärgaren Max Wulff. Foto: Anna Palmgren/SVT

Bärgarens skarpa kritik efter lastbilskaoset – kunde flyttats snabbare

Uppdaterad
Publicerad

Det som kunde gått snabbt tog flera timmar under det kraftiga snöfallet i Halland. Utländska lastbilar blev stående utmed vägarna utan att någon bärgare beställdes av polisen – det menar bärgaren Max Wulff som jobbade stora delar av natten.

– Det kan ju hända en dödsolycka i värsta fall, säger han.

Även om polisen inte åker ut på alla samtal om stillastående utländsk lastbilar är det deras ansvar att kontakta SOS International som i sin tur ska ta kontakt med bärgare. Max Wulff menar att den kontakten uteblivit flertalet gånger när det gäller Halland. Bärgarna ska ha påtalat problemet för polisen vid upprepade tillfällen – utan förändring.

Polisen: Gjorde vad vi kunde

Håkan Lidberg, kanslichef på den operativa enheten i polisregion väst, besvarar kritiken med motiveringen att polisen jobbade på så gott de kunde under onsdagsnatten, samt att det rådde brist på bärgare.

Hade ni kunnat göra något annorlunda?

– Nej, inte som jag ser det, säger Håkan Lidberg.

Angående kritiken att samma sak hänt tidigare i Halland säger han att de tar åt sig av kritiken och att inriktningen är att bärgning ska ske så fort som möjligt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer