Änglagårdens ägare Jessica Wendel upplever att hennes polisanmälningar inte leder någon vart. Nu tar hon saken i egna händer. Foto: SVT

Barnfamilj misshandlade djur på Änglagården

Uppdaterad
Publicerad

Sonen slog tre djur med en pinne. Pappan sparkade tuppen in i en dörr och mamman spottade ägaren Jessica Wendel i ansiktet.

Den okända familjens besök utgör ett fall i raden av attacker mot den öppna djurgården.

En plats dit vem som helst kan komma för att umgås med djur eller få stöd i svåra situationer. Så beskriver Jessica Wendel sitt Änglagården Give and Get i Ösarp, som SVT tidigare har berättat om. Under de två år som gården har varit öppen för allmänheten har tusentals personer funnit stöd där, berättar hon.

Men gården har också utsatts för skadegörelse. Ett tiotal gånger har Jessica Wendel gjort polisanmälningar. I lördags fick hon skäl till det igen, när gården fick oförutsett besök. Jessica Wendel mötte en familj i stallet.

– Rätt vad det var smällde sonen till geten Lucas i ansiktet med en pinne. Sen slog han vår ena minigris Jörgen över trynet, berättar hon.

Blev åtskrattad

Innan hon hann reagera snärtade pojken till tuppen Elvis också. Pappan ska sedan ha sparkat Elvis mot en dörr.

Tuppen Elvis fick sig en känga. Foto: Privat

– När jag sa åt dem skrattade de mig i ansiktet. Mamman började skrika, och spottade mig rätt i ansiktet.

Jessica Wendel fick med sig familjen ut ur stallet, och släppte sen ut sin största hund.

– Han är jättesnäll, men det vet ju inte de. De sprang till bilen och körde iväg.

Morgonen därpå hittade hon en kyckling som hade dött.

– Antagligen av chock.

Polisutredningen lades ner två dagar efter Jessica Wendels anmälan.

– Det hade känts tryggt om polisen bara kunde kolla hur det är med oss, säger hon.

Villa ha övervakning

I tisdags släppte någon lös en häst och flera kaniner i stallet, hällde ut foder och rev ner sadlar. Polisanmälan, igen.

Nu planerar Jessica Wendel fler åtgärder. Öppettiderna stramas åt, och hon ska söka tillstånd för övervakningskameror, som ska vara igång när gården inte är öppen.

– Man blir ledsen och besviken, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.