• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en industrilokal i Bergsjödalen i Västra Götalands län med kraftig rökutveckling som följd, röken sprider sig i syd-sydvästlig riktning. Alla i området uppmanas att hålla sig inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Lyssna på Sveriges Radio för mer information. Industribrand i Bergsjön

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Klicka på klippet för att höra Bo Samuelsson hotelldirektör på Varbergs Stadshotell berätta om hur utvecklingar i hotellbranschen har varit under coronapandemin. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Bäst beläggning i Sverige på hotellen i Varberg

Uppdaterad
Publicerad

Hotellen i Varberg har haft bäst beläggning av de större städerna i Sverige under juli månad i år. Hotellen SVT har pratat med vittnar om ett högt tryck från svenskar som testar på hemester. Men tuffa tider väntar åter i höst, när semestern är slut och företagen återgår till digitala konferenser.

Beläggningsnivå i Varberg visar en stadig siffra på 89,6 procent. Siffran är något lägre än juli 2019 men över förväntan för många nu under coronapandemin. Även hotellen i Halmstad har haft en bra sommar, beläggningsnivå där tar en tredjeplats i Sverige med 83,1 procent.

– Jag tror det har flera skäl, dels att fler och fler upptäcker det fantastiska landskapet och Varbergs stad, en känsla är att det är ännu mer regionala gäster, säger Bo Samuelsson, hotelldirektör på Varbergs stadshotell.

Tog in extrapersonal

Sommaren har varit över förväntan för Varbergs stadshotell, den permitterade arbetskraften har kunnat komma tillbaka. Hotellet har även tagit in extrapersonal som haft till uppgift att se till att det inte bildas folksamlingar, och därav säkerställa säkerheten för gäster och personal.

Men i höst ser det ut att gå tillbaka till en sämre beläggning, och återigen tvingas hotellet planera permittering av personalen.

– Om inte ett bra vaccin kommer eller pandemin stoppas på något vis och vi inte får några andra stödåtgärder då måste vi agera om några månader, säger Bo Samuelsson.

Statistiken är framtagen av analysföretaget Benchmarking Alliance som samlar in data från omkring 650 anläggningar i 36 större städer i Sverige.

Klicka på klippet för att höra hotelldirektör Bo Samuelsson berätta om sommaren och vad som väntas i höst.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nya coronaviruset

Mer i ämnet