Tusentals kronor lurade av 22 personer som villa köpa en kofta. (Koftan på bilden var inte med i polisutredningen) Foto: TT

Bedrägeri med kofta

Uppdaterad
Publicerad

En 33-årig kvinna från Varberg döms till skyddstillsyn och skadestånd efter att ha lurat folk att bland annat köpa en kofta av henne över internet.

Under två år har kvinnan gjort sken av att sälja föremål för sammanlagt ca 20.000 kr på internet som hon efter betalning inte levererat. Föremålen har, vid alla tillfällen, antingen varit en mobiltelefon, en kofta eller en klänning. Koftan har dock varit den som dragit störst intresse.

Bevisningen består av annonser, utredningar från Swish och kontoutdrag. 

Kvinna lever till synes under normala förhållanden. I domen nämns ett missbruk av smärtstillande tabletter, något tingsrätten i Varberg beskriver som ”ett effektivt sätt att döva sin psykiska ohälsa”. 

Hon döms till skyddstillsyn och till att genomföra ett program i frivården. Hon döms även att betala skadestånd i samtliga 22 fall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.