Kommunfullmäktige återremitterar ärendet om att lägga ned tre äldreboenden. Foto: SVT

Beslut om äldreboenden skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagskvällen fattades inget beslut om de nedläggningshotade äldreboendena i Getinge, Eldsberga och Patrikshill i Halmstad. Minoriteten yrkade på återremiss och ärendet kommer nu att avgöras om några veckor.

Under tisdagens kommunfullmäktigesammanträde yrkade minoriteten att ärendet om att lägga ner tre äldreboenden skulle återremmiteras.

– Det räcker med en tredjedel av rösterna när man kräver en återemiss, säger Anna Wallefors, kommunikatör på Halmstads kommun.

Beslut i ärendet skjuts därför på framtiden och kommer att avgöras vid nästa kommunfullmäktige som hålls den 30 maj.

Läs mer: Flera äldreboenden i Halmstad kan läggas ner

Vill bygga trygghetsboenden

SVT Nyheter Halland har tidigare berättat om de nedläggningshotade boendena i Getinge, Eldsberga och Patrikshill i Halmstad. Enligt femklövern vill man bygga trygghetsboenden på de orter där äldreboende avvecklas.

Många har protesterat

Men det är inte bara minoriteten i kommunfullmäktige som är emot förslaget. PRO i Getinge är kritiska till planerna och i förra veckan lämnade Getinge samhällsförening över en namnlista med över 2.000 underskrifter till kommunstyrelsens ordförande Carl Fredrik Graaf (M).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.