SVT:s reporter Linda LC Berntsson rapporterar om trafikläget på plats utanför Kvibille. Foto: SVT

Flera trafikolyckor – snöfall i Halland påverkar E6

Uppdaterad
Publicerad

E6 i Falkenberg stängdes av efter att en bil körde ner i diket. En timme senare gled en bil av vägen på E6 utanför Halmstad.

Det var strax innan klockan åtta på måndagsmorgonen som en personbil körde in i viltstängslet och sen ner i diket på E6 i Falkenberg. Trafiken var avstängd i norrgående riktning i en timme. Enligt räddningstjänsten klagade personen i bilen på att denne har ont i huvudet.

Bil sladdade av vägen i Halmstad

En timme senare var det dags igen. Denna gång gled en bil av vägen vid E6 i Kvibille. Den kunde däremot lämna platsen ganska omgående enligt räddningstjänsten.

På Trafikverkets hemsida kan man se att det är snöfall i nästan hela Halland. Sveriges Radios trafikredaktion har fått in uppgifter om att det står stillastående lastbilar och stör trafiken på riksväg 25 mellan Halmstad och Ljungby samt länsväg 153 mellan Varberg och Ullared.

Hallandstrafiken skriver på sin hemsida att väderleken kan orsaka förseningar för alla busslinjer/turer då bussarna behöver köra med reducerad hastighet.

Räddningstjänsten: ”Kör försiktigt”

Enligt Mattias Gunnarsson på Räddningstjänsten Väst, som inkluderar Falkenberg och Varberg, har det varit halkigt under morgonen, men att snön börjar försvinna nu.

– Det har varit slaskigt och snöblandat regn, men nu är det inte lika farligt längre vid kusten. Kör du däremot in i landet kan det fortfarande vara halkigt och då bör man köra försiktigt och ta det lugnt, säger Mattias Gunnarsson, styrkeledare vid räddningstjänsten väst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.