Olyckan inträffade på östra avfarten i Halmstad.

Bil krockade efter omkörning på insidan – föraren gripen

Uppdaterad
Publicerad

En bilist gjorde omkörning i hög hastighet på insidan av en annan bil på E6 och krockade sedan vid östra avfarten i Halmstad. När polis anlände till platsen kunde föraren gripas. Ingen kom till skada i samband med olyckan.

Larmet kom strax innan klockan 16 på fredagseftermiddagen. Enligt räddningstjänsten ska bilen ha krockat på avfart 44, östra avfarten i Halmstad. Trafiken på E6 påverkades inte.

Polisen grep föraren och två passagerare i 20-årsåldern efter olyckan. Passagerarna är misstänkta för ringa narkotikabrott.

– Föraren greps för drograttfylleri, innehav av narkotika, grov vårdslöshet i trafik och hastighetsöverträdelse,  säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

Körde om på insidan

Det var en trafikant som larmade efter att ha blivit omkörd på insidan av en bil som körde vårdslöst.

– Tre minuter senare fick vi uppgifter om att bilen krockat i höjd med arenan, säger Thomas Fuxborg.

Enligt uppgift från en E6-bilist som SVT Nyheter Halland varit i kontakt med, ska olycksbilen redan innan olyckan ha varit efterföljd av en motorcykelpolis – uppgifter som inte är bekräftade av polis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.