Bil voltade in i trädgård i Slöinge

Publicerad

En personbil har kört av vägen och voltat in i en trädgård i höjd med Slöinge. Sex personer är förda till sjukhus, varav tre är barn. Vid 20-tiden meddelade polisen att en kvinna avlidit.
– Anhöriga är underrättade, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl.

Det var strax före klockan 17 på söndagseftermiddagen som larmet kom in till räddningstjänsten. En personbil hade då kört av gamla E6 söder om Slöinge. Sex personer, varav tre barn, färdades i bilen som landade i en trädgård.

Enligt de första uppgifterna är fyra personer allvarligt skadade.

Hur många av de allvarligt skadade är barn?

– Det vet jag inte i nuläget, säger Mats Rydberg, inre befäl hos räddningstjänsten.

Samtliga personer är avförda med ambulans till sjukhusen i Halmstad och Varberg.

Fordon i beslag

Vid 20-tiden meddelade polisen att en kvinna har avlidit. Anhöriga är underrättade och polisen har upprättat en anmälan gällande vårdlöshet i trafik samt vållande till annans död.

– Vi har även tagit fordonet i beslag och det kommer att genomföras en teknisk undersökning för att se om det var fel på bilen eller om det är beteendebetingat, säger Magnus Nordkvist, vakthavande befäl.

Han säger även att av de fyra skadade så är det endast en person som var allvarligt skadad, inte fyra som man initialt sade.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer