Kändis flyttar ut

Uppdaterad
Publicerad

Nu ska Bockstensmannens hem renoveras. Det är kulturhistoriska museet på Varbergs fästning som ska få nya lokaler som är bättre anpassade efter dagens behov.

Liten reception, dålig tillgänglighet och så pass få garderober att när flera skolklasser kommer på samma gång får stolar, bord och ibland borggården agera garderob. Det är dags för Hallands kulturhistoriska museum på Varbergsfästning att få nya lokaler. 

Det handlar om att öppna upp, bygga café och göra mer tillgängligt. Budgeten ligger på 54miljoner kronor och det är statens fastighetsverk som tillsammans med Varbergs kommun och Region Halland står för notan. Bygget beräknas vara klart våren 2014 och fram tills dess finns delar av utställningarna i tillfälliga lokaler.

Bockstensmannen, museets stora attraktion kommer att få tid för återhämtning och restaurering och komma tillbaka i en ny tappning.

– Vi kommer att ta fram ny forskning om honom som vi kommer kunna presentera, säger Pablo Wiking-Faria som är  1:a antikvarie på Hallands kulturhistoriska museum.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer