Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ulf Ivansson, Sara Töttrup och Dan Lind är alla besvikna på kommunen då de inte fått information i tid om markarbetet utanför deras tomt. Foto: SVT

Boende fick inget besked om bygge utanför tomten – känner besvikelse

Uppdaterad
Publicerad

Flera boende i bostadsområdet Trottaberg strax utanför Halmstad har ilsknat till på kommunen. När de vaknade upp en morgon hade maskiner börjat gräva upp marken utanför deras tomt – något de fick information om först i efterhand.

Sara Töttrup har bott i området tillsammans med sin man och tre barn sedan 2013. En morgon i slutet på oktober vaknade hon upp av strålkastarsken som lyste in i bostaden från trädgården. Bara någon meter från tomtgränsen hade träd sågats ner och mark rivits upp av byggarbetare och grävmaskiner. Sara menar att hon inte hade någon kännedom om att det här skulle ske.

Hon är inte ensam. Totalt sexton hushåll i området fick information först några dagar efter att arbetet startat.

Har överklagat

– Folk är rätt så sura eftersom det känns som att kommunen kör över oss, säger Sara hon.

Där det en gång var gräs och träd är det nu som ett mindre kalhygge med jordhögar. Området ska bli fyra dagvattendammar. De närboende visste om att det skulle byggas i det närliggande Ranagård. Men dammarna var en nyhet och byggstarten oklar.

De boende har nu överklagat marklovet som hamnat hos länsstyrelsen.

I klippet hör du mer från Sara och hennes grannar.

Såhär ser det uppgrävda området ut. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer