Bostadslös kvinna uppmanas flytta in hos makens andra fru

Publicerad

En kvinna i Laholm fick inte hjälp med akutboende – i stället råddes hon att flytta in hos sin äkta man och hans andra fru. Detta rapporterar Hallandsposten.

Hallandsposten var först med att rapportera om en kvinna och hennes fem barn som flyttade till Laholm i januari, och som då ansökte om akutbostad – men fick avslag hos socialnämnden. I kommunen bor också hennes make tillsammans med sin andra fru från ett mångggifte som ingåtts utomlands.

Nämnden anser inte att kommunen har ansvar att ordna bostad åt kvinnan. Förvaltningsrätten i Göteborg fastslår att maken kan hjälpa till eftersom makar har försörjningsplikt så länge äktenskapet varar.

Detta skulle innebära att det blir tre vuxna och elva barn i bostaden – men domstolen ser inget hinder i att kvinnan kan flytta in, detta rapporterar Hallandsposten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.