Räddningstjänsten har låtit ladugården brinna ned under kontrollerade former. Foto: Christer Jonsson/privatVisa alla (3)
Visa alla (3)

Brand i ladugård – helt övertänd

Publicerad

En ladugård i Olofsbo, i Falkenbergs kommun, brann ner till grunden under söndagsförmiddagen. Byggnaden hade en festlokal som användes för bröllopsfirande under lördagen och natten till söndag.

Larmet kom strax efter klockan nio på söndagsmorgonen. Räddningstjänsten skickade då tio enheter från Falkenberg och Varberg till platsen.

– Byggnaden är helt övertänd. Det ska inte finnas några djur i ladugården och vad vi vet finns inga personskador hittills, säger Andreas Karlsson, inre befäl på räddningstjänsten, vid tidpunkten.

Används som festlokal

Logen används som festlokal och ska under lördagen och natten använts för bröllopsfirande. Grillning ska ha förekommit, men enligt polis ska festarrangören varit noga med att se till att allt var släckt innan de lämnade i natt.  Än finns det ingen klarhet i vad som har orsakat branden.

– Man tycker att det är oerhört märkligt eftersom branden tros ha startat i ett skjul intill festlokalen, säger Andreas Karlsson.

Räddningstjänsten har låtit ladugården brinna ner under kontrollerade former och förutom inledningsvis ska det inte ha funnits någon större spridningsrisk till bostadshus.

Flera fordon räddades

Branden hade kunnat orsaka ett värre öde. Intill byggnaden ska omkring tio bilar stått parkerade.

– Det är någon bil som har brunnit. Men en person har räddat väldigt många genom att putta bort bilar med en lastmaskin. Jag tror det var upp emot åtta bilar som han har räddat genom ett snabbt ingripande. Det är grymt, säger Andreas Karlsson.

Vid klockan elva på söndagsförmiddagen kunde räddningstjänsten börja lämna platsen.

– Byggnaden är nedbrunnen och det finns inte mycket att göra för oss nu. Vi bevakar det litegrann, säger Andreas Karlsson, vid tidpunkten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer