Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Brand i Osbecksgymnasiet

Brand i Osbecksgymnasiet

Uppdaterad
Publicerad

Strax före klockan 18 på söndagseftermiddagen larmades räddningstjänsten till Campus Laholm. Ett automatlarm hade utlösts och när man kom till platsen sågs rök stiga från taket på en byggnad.

Elden spred sig snabbt i byggnaden och vid 19-tiden meddelade räddningstjänsten att man kommer att låta den eldhärjade byggnaden brinna ner, och istället koncentrera sig på att rädda resterande byggnader.

– Det ser ut som att vi kommer att klara det, det är i alla fall målet, säger Peter Karlborg, inre befäl vid räddningstjänsten Halmstad. Det är rätt tätt byggt.

Prognosen vid 19-tiden var att räddningsinsatsen kommer att hålla på fram till midnatt, natten mot måndag.

Utreds som mordbrand

Ingen människa ska ha kommit till skada vid branden.

– I nuläget är det svårt att bedöma om den är anlagd, men vi kommer säkert inleda undersökning om mordbrand alternativt grov mordbrand, säger säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisregion Väst till TT.

Ingen undervisning på måndag

Laholms kommun meddelar på sin hemsida att det blir fjärrundervisning för alla gymnasieeleverna på Campus Laholm på måndag och tisdag. Samma sak gäller för alla elever inom vuxenutbildningens skolformer.

Även eventuella möten med vägledningscentrum, tjänstepersoner inom det kommunala aktivitetsansvaret, mottagning för nyanlända och ”Jobb Laholm” blir digitala under måndag och tisdag.

Kan behöva sanera

Strax efter 05-tiden på måndagen kunde räddningstjänst konstatera att resterande byggnader på området klarat sig under natten.

– Efter midnatt var endast efterbevakning kvar för att se till att branden inte spred sig. Det är några delar av byggnaderna som är rökskadade och som kan behöva saneras, säger Peter Karlborg vid räddningstjänsten Halmstad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skolbranden i Laholm

Mer i ämnet