Se nattens bilder från kraftiga branden i Varberg. Foto: Lennart Benson

Kraftig brand i Varberg i natt – lagerlokal nerbrunnen

Uppdaterad
Publicerad

Värden på flera miljoner gick upp i rök när en kraftig brand rasade på Varbergs trä på torsdagskvällen och natten till fredagen. Räddningstjänsten är kvar fortfarande på morgonen, men spridningsrisken var avvärjd vid tvåtiden på natten.

Det första larmet om branden kom in runt 22.45 under torsdagskvällen. Enligt SOS Alarm var 14 enheter från räddningstjänsten på plats. Ingen person har behövt föras till sjukhus.

Strax före klockan 02 under natten till fredag var branden under kontroll och eftersläckningsarbetet påbörjades.

– Det finns ingen spridningsrisk för närvarande, sa Ola Åström, teamledare hos SOS Alarm, vid tidpunkten.

Banden kan ha startat i skivsåg

Enligt Andreas Johansson, vd för Varbergs Trä, innebär branden ett ”tillfälligt avbrott” för företaget.

– Vi kommer lösa det här och är nu mitt uppe i strategi- och planeringsarbetet. Det blir intensivt jobb under hela helgen, säger han på fredagsmorgonen.

En lagerbyggnad med byggmaterial har brunnit ned.

– Det är stora värden, ett antal miljoner, och det blir en försäkringsfråga. Men vi har en anläggning i Falkenberg också, med varor, så vi ser inga jättebekymmer, säger Andreas Johansson.

Än så länge är det inte fullt klarlagt hur branden startade.

– Men vi hade en skivsåg inne i huset som är misstänkt. Vi har sett på övervakningskameror var det började någonstans, säger Andreas Johansson.

Inga misstankar om brott

Enligt polisen finns det i nuläget inga misstankar om brott. Räddningstjänsten kommer att vara på plats  tills det brunnit ut helt.

-  Vi har fortfarande några enheter på plats under förmiddagen för eftersläckning och lite kontroller, säger Andreas Karlsson, inre befäl på räddningstjänsten, på fredagsmorgonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.