En byggnad av presenning fylld med pappersbalar började brinna på fredagskvällen. Foto: Lennart Benson

Brand på industriområde i Varberg

Uppdaterad
Publicerad

På fredagskvällen kom ett larm till räddningstjänsten om en brand på Stena Metall i Varberg. Branden orsakade kraftig rökutveckling och allmänheten uppmanades att gå inomhus.

Ett förvaringstält i presenning fyllt med pappersbalar började brinna på Stena Metalls område i Varberg vid halv sju-tiden på fredagskvällen. Sju styrkor från räddningstjänsten var under kvällen på plats för att hindra elden från att sprida sig till en närliggande byggnad.

VMA har gick ut

Ett VMA, viktigt meddelande till allmänheten, skickades ut, där alla i området Lugnet och Håsten uppmanades att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Några timmar senare, strax innan klockan 23, var faran över och VMA:t togs bort.

– Det brinner väldigt begränsat just nu och röken har minskat i intensitet. Vi kommer ha kvar personal under natten för att få det släckt ordentligt och för att bevaka det sista. Det tar tid när det är just papper som brinner, sa Patrik Josefsson, tjänsteman i beredskap för räddningstjänsten, till SVT Nyheter vid 23-tiden.

Anmälts som mordbrand

Polis var på platsen och en anmälan gällande mordbrand har upprättats.

– Vi utreder det som mordbrand och när räddningstjänsten är färdiga med släckningsarbetet kommer vi att spärra av platsen för att troligtvis genomföra en teknisk undersökning. Vi ser ingen naturlig orsak till branden i nuläget, säger Anna Göransson, presstalesperson hos polisen.

Stena Metall ligger på området Kvarnagården i utkanten av Varberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.