En rivningsfastighet började brinna i Halmstad på torsdagskvällen. Foto: Casper Johansson

Brand på nedlagd förskola i Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

En rivningsfastighet som tidigare varit en förskola började brinna i Fyllinge i Halmstad på torsdagskvällen.

Strax innan 23 på torsdagskvällen uppgav räddningstjänsten att branden var släckt.

Det var framåt 21 på torsdagskvällen räddningstjänsten larmades till Fyllinge i Halmstad om en brand i en före detta förskola.

– Den är under kontroll och vi har släppt hem lite enheter. Det är i en byggnad där det inte pågår någon verksamhet, säger Johan Wallin, inre befäl vid Räddningstjänsten.

Själva branden har ägt rum i rivningsfastigheten men i anslutning till brandområdet bedriver Fyllingeskolan verksamhet.

– Vi ska kolla lokalerna för rökskador men det är ingen fara med någon brandspridning, säger Johan Wallin.

Strax innan 23 uppgav räddningstjänsten att branden var släckt. Flera baracker ska också ha skadats i branden.

Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand. Det fanns på torsdagskvällen inga uppgifter om hur branden startat, uppger polisen på sin hemsida.

Förskola evakuerad

Under fredagsmorgonen samlade ledningen för Fyllingeskolan krisgruppen för att se vad som ska gälla för skolans och förskolans verksamhet.

– För skolans verksamhet är påverkan väldigt låg. Men en av våra fem förskolor har vi fått evakuera till en annan på området, säger Helén Smith, rektor på Fyllingeskolan.

Varför evakuerar ni?

Det är på grund av att det finns en väldigt stickig rökdoft men annars är det väldigt låg påverkan. Läget är under kontroll och information har spridits till både vårdnadshavare och personal, säger Helén Smith.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.