Så här såg det ut på tågstationen i Anneberg på tisdagsmorgonen när branden på pendeltåget hade släckts. Foto: Dag Sahlström

Brand på pendeltåg i Anneberg – misstänks vara anlagd

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter kl.10.00 på tisdagen larmades räddningstjänsten till tågstationen i Anneberg efter att något började brinna inne i ett pendeltåg.

När räddningstjänsten var framme på platsen konstaterade de att det var en brand i mindre omfattning.

– Det var någonting inne i tåget som brann. Ett säte eller liknande, säger Jonas Gill, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten i Storgöteborg.

Fyra tåg ställdes in

Branden kunde släckas tidigt men passagerare evakuerades ut ur tåget. Totalt fick fyra tåg ställas in på grund av händelsen och ersattes med bussar. Strax innan klockan 11 berättade Västtrafik att tågtrafiken rullar på som vanligt igen.

Misstänks vara anlagd

Polisen rubricerar händelsen som mordbrand.

– Vi misstänker att det är någon som har anlagt branden, men vi har inte gripit någon. Just nu säkrar vi övervakningsfilmer, säger Hans Lippens, presstalesperson polisen.

Ingen person skadades under händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.