Foto: TT (arkiv)

Brist på förskoleplatser i Halmstads kommun – kan inte uppfylla platsgarantin

Uppdaterad
Publicerad

Under 2019 kommer det att vara brist på förskoleplatser i Halmstads kommun. Så pass att Halmstads kommun inte längre kan uppfylla platsgarantin.

Föräldrar som står i kö för plats på en kommunal förskola under första halvan av 2019 kommer troligtvis inte få plats på vald förskola eller på sitt önskade placeringsdatum.

– Det är oerhört beklagligt att vi befinner oss denna situation. Dels har vi ett ökat barnantal samtidigt som flera av våra nybyggnationer av förskolor blivit försenade, säger Pia Bagge, tillförordnad förvaltningschef på barn- och ungdomsförvaltningen.

Fler barn än väntat

Halmstads kommun meddelade på tisdagen att barnantalet ökat mer än man räknat med i prognoserna vilket påverkar kön till förskolorna. Det är inte första gången som det råder platsbrist i kommunens förskolor. Under första halvan av 2018 kunde man inte heller uppfylla platsgarantin som innebär att man har rätt till kommunal förskoleplats senast fyra månader innan barnet ska börja.

Under våren 2019 kommer kommunen att öppna upp tillfälliga lokaler.

SVT rapporterade · Vilka problem med köer till förskolan finns där du bor?

Inläggen kunde inte hämtas
Prova att ladda om sidan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Halmstad

Mer i ämnet