Foto: TT/SVT

Brottsmisstanke efter gaslukt på Ica Maxi i Kungsbacka

Uppdaterad
Publicerad

Den gaslukt som upptäcktes under fredagsmorgonen på Ica Maxi i Kungsbacka kom från en pantad flaska. Händelsen som gjorde att butiken fick utrymmas och att en person fick föras till sjukhus rubriceras som framkallande av fara för annan.

Det var under fredagsmorgonen som ett larm om gaslukt ledde till att Ica Maxi i Kungsbacka fick utrymmas. Räddningstjänsten arbetade tillsammans med polisen för att lokalisera var lukten kom ifrån.

Ganska snabbt kunde det konstateras att lukten kom från pantstationen inne i butiken.

Läckte från en pantad flaska

Vid femtiden kunde polisen meddela att någon har stoppat in en flaska innehållandes någon typ av vätska i returautomaten. När flaskan färdats på bandet och tryckts ihop av maskinen har vätskan, som kan ha varit farlig eller frätande, hamnat i en container.

Om detta har skett av misstag eller avsiktligt vet polisen ännu inte. En förundersökning är inledd och händelsen rubriceras som framkallande av fara för annan. Polisen har ingen misstänkt i ärendet.

Oklart vad för ämne

Innehållet i flaskan är skickat på analys.

– Det är fastställt att det är någon typ av svavelförening, men det ger ett för stort spektra för att i nuläget säga exakt vilket ämne det är, sade räddningstjänsten tidigare under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.