Foto: TT

Bussresande supportrar stal mat

Publicerad

Efter den uppmärksammade och avbrutna matchen mellan IFK Göteborg och Malmö FF valde flera hemresande fotbollssupportrar att stjäla mat och dryck från en nattöppen bensinstation i Varberg.

Det var strax efter klockan 22 på onsdagskvällen som ett gäng fotbollssupportrar klev ut ur sin buss vid Statoil Varberg Nord.

Därefter gick de in i butiken, plockade på sig smörgåsar och drickor och gick igen. Utan att betala.

– Den absolut största majoriteten har skött sig väl och betalat för sig, men sedan fanns det ett mindre antal som inte gjorde det och som stal varor, säger Lisa Vejlo Degerman, kommunikationschef på Statoil, till SVT Nyheter Halland.

Uppgifter: MFF-fans stal

Enligt uppgifter till SVT Nyheter Halland ska det handla om supportrar till Malmö FF, på väg hem från den avbrutna skandalmatchen i Göteborg tidigare under onsdagskvällen.

– Personalen har inte upplevt det som särskilt hotfullt, däremot är det aldrig okej att stjäla. Personalen har instruktioner för när det ska larmas och det här har skötts enligt rutinerna, säger Lisa Vejlo Degerman.

”Återkommande problem”

Polisen ska ha larmats till platsen vid 22:15. Polisens presstalesman Tommy Nyman har varit med om att sådant här hänt i Halland tidigare. Ofta handlar det om nattöppna butiker längs med vägarna där man släpper in människor.

– Tyvärr så är detta återkommande, speciellt när det finns frustration efter matcher. Jag ska inte säga att det är vanligt men det förekommer, säger Tommy Nyman till SVT Nyheter Halland.

En bild som bekräftas av Statoil.

– Det här är inte vanligt förekommande hos oss. Det händer men inte ofta, säger Lisa Vejlo Degerman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer