Solbackens ordförande, Christopher Dahlström, är redo för att från och med 29 september återigen ta emot många gäster. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Bygdegård i Laholm jublar över borttagna deltagartak – ”Röda mattan åker fram”

Uppdaterad
Publicerad

De hade precis inlett en femmiljonersrenovering när pandemin slog till och har knappt fått in en krona i intäkter sedan dess. Efter beskedet om hävda restriktioner för bland annat samlingslokaler är det proppen ur – bokningarna för bröllop, konferenser och firmafester rullar in igen för Solbackens bygdegård utanför Laholm.

– Som förening har vi haft det tufft under pandemin. Dels renoverade vi för fem miljoner, dels har många evenemang fått skjutas på framtiden. Så de senaste nyheterna får oss att se ljuset i tunneln, säger bygdegårdsföreningens ordförande, Christopher Dahlström.

De lättade restriktionerna, med bland annat slopat deltagartak vid offentliga och privata tillställningar, börjar gälla från och med 29 september.

Se mer om hur hävda restriktioner nu påverkar Solbackens bygdegård i Laholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet