• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Varje år samlas medlemmarna i föreningen Campingveteranerna ett tiotal gånger för att umgås. Den här gången sågs de i Halland. Foto: SVT

Campingveteranerna intog Haverdal

Varje år samlas medlemmarna i föreningen Campingveteranerna ett tiotal gånger för att umgås. Den här gången sågs de i Halland.

Totalt var där cirka 25 ekipage från hela landet med både veteranbilar och husvagnar. Träffen hölls på Haverdal camping.

– Ja vi gillar gamla grejer och så fastnade vi för gamla husvagnar. Sen är det ett gott och glatt gäng här, det gör mycket, säger Carola Svensson, medlem i föreningen Campingveteranerna.

Carola har tillsammans med Niklas Johansson en husvagn från 1981.

– Ja den ser nog äldre ut än vad den är för de ser nästan likadana ut som de alltid har gjort sedan 1964, säger Niklas Johansson.

”Jag är rätt nördig”

Varje år turas medlemmarna om att arrangera veteranträffarna.

– Nu var det min tur. Vi är lite nördiga allihopa som är här. Jag har tre husbilar och två gamla bilar och de är från 1957 och jag är född då, så jag är nördig, säger Freddy Schyberg, medlem i föreningen Campingveteranerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer