Foto: TT

Chatta om Halloween – hur firar du i år?

Uppdaterad
Publicerad

Halloween står för dörren, men som vanligt blir ingenting som vanligt under coronaåret 2020. Hur påverkas du? Kommer du ändra ditt firande på något sätt? Dela med dig i SVT Nyheter Hallands stora Halloween-chat.

SVT rapporterade · Hur kommer du att fira Halloween i år?

Nu stänger vi chatten för i dag. Tack för era svar!

SVT · Erika Arnadottir

Vi kommer ha spökvandring för 7-åriga dottern och 9 inbjudna klasskompisar som hon regelbundet träffar. Promenad i mörkret med några läskiga och några utmanande uppdrag för barnen. Avslutas med att grilla marsmallows på lekplatsen och kanske någon läskig överraskning 👻.
Tror det blir minst lika kul för oss vuxna som är med. 😀

Jenny

Jag ’firar’ inte denna kommersiella ide’ alls i Sverige. Jag har bott och arbetat i Nordamerika när jag var yngre och då var det en annan sak. Dock tycker jag det är olustigt att festa över temat döden. Det går inte ihop med mina värderingar. I allhelgona tänder jag ett ljus för mina bortgångna anhöriga, jag har en speciell liten ljusbärare jag alltid använder då. Jag sätter ljuset i fönstret, så som man gjorde förr.
Jag tycker verkligen man ska tänka över hur bräckligt och skört livet är, det varar en kort stund, ta tillvara på det istället för att delta i olustiga köpfester som har döden som tema.

AM

Vi firar enkelt: Har spökpyntat lite i 4- åringens rum och äter en trevlig middag i helgen. Sonen och jag har varit sjuka i några dagar så vi får göra det så trevligt vi kan här hemma med våra låga energinivåer. Ville gärna gå till kyrkogården och tända ljus, träffa vänner med familj och svärföräldrarna som vi planerat men det får vänta tills vi är helt symtomfria.

Anne

Fira? Nej tack! Låt dom hållas i Amerika med detta!!!

Mari

Låt oss slippa detta amerikanska påfund

Chris

Halloween är en amerikansk tradition , och inget jag firar. Som vanligt är det köpmännen som tjänar på det, med allt godis och kostymer.
Halloween ska inte förknippas med allhelgonahelgen då vi firar våra avlidna nära och kära.
Jag ska tända ljus för mänskligheten och fred på jorden.

Maria

Dottern kommer bara knacka på hos sina kompisar i kvarteret som hon ändå umgås med, och vi kommer bara öppna för dom. Har köpt färdiga små godispåsar, inget lösgodis. Hemma ska vi pynta med lite läskigt pynt och äta avhuggna fingrar (korv) och grönt mos.
Allahelgona och Halloween är två olika högtider. Imorrn ska vi till kyrkogården och tända ljus.

Cissi

Har aldrig firat detta ståhej!

Ulla

Nej fy fan

Olle

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer