Per Svensson (S), kommunstyrelsens ordförande i Falkenberg. Foto: Pontus Lundahl/TT/SVT

Nya förskolor läggs på is i Falkenbergs nya krisbudget

Uppdaterad
Publicerad

Tre förskolebyggen skjuts upp eller riskerar att inte bli av alls när Falkenbergs kommun klubbat igenom i en budget präglad av coronapandemin. Även de sista delarna av rekordinvesteringen Argus läggs på is.

Budgeten för 2021-2023 har lagt fram av partierna i koalitionen Framtid Falkenberg – S, L, MP och KD.

En tuff ekonomi får kommunen att tänka om vad gäller förskolebyggen i Okome, Glommen och Vessigebro som planerats.

– När det gäller Glommen ser vi ett behov av nya lokaler, men det går att lösa det genom att skjuta på investeringen några år, det finns en ganska stor överkapacitet både i skollokalerna och i förskolan, säger kommunstyrelsens ordförande Per Svensson (S).

Planer läggs på is

Mångmiljoninvesteringen på förskola i Okome ser däremot ut att ta tvärstopp.

– Att investera 28 miljoner på en förskola i Okome är för mycket för så få platser. Vi får titta på andra alternativ, säger Per Svensson.

Även färdigställandet av Falkenbergs största investering någonsin, Argus, som kostat kommunen mer än en halv miljard kronor hittills, påverkas när idrottshall, matsal och ett parkeringshus läggs på is.

Ingen förändring av skatten

Istället för byggnation ska mer pengar nu gå till att bibehåll personaltätheten och att ta över LSS-verksamhet till kommunen, uppger Svensson.

Trots tuffa tider blir kommunalskatten oförändrad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer