Dags för Hylte konst- och hantverksrunda i påskhelgen. Foto: Judith Etzold

Dags för konst- och hantverksrunda i Hylte

Uppdaterad
Publicerad

För femte året i rad är det dags för konst- och hantverksrunda i hela Hylte. Hela påskhelgen öppnas ateljéer, verkstäder och gallerier för allmänheten.

Hylte konst- och hantverksrunda äger rum hela påskhelgen. Nytt för i år är att det börjar med en stor samlingsvernissage på Forum, där alla medverkande konstnärer och hantverkare visar upp några av sina alster, redan på skärtorsdagen.

– Det är ett bra tillfälle att få en helhetsbild och se vart man ska åka, vem man ska hälsa på, säger Judith Etzold, en av initiativtagarna och arrangörerna. Vi har en dj också som spelar, det händer ju inte så ofta i Hylte.

Hylte

Den utställningen hänger hela helgen och Etzhold berättar exalterat om en stor trädgren de placerat i salen, som kommer att förändras med olika material under tiden utställningen pågår.

Stor variation med många uttryck

Men poängen med en konst- och hantverksrunda är just att åka runt till de olika deltagarna och berikas med olika intryck. Lite annorlunda här är att det är inte bara är ”tavlor, tavlor, tavlor utan mycket hantverk också; keramik, kläder och någon som gör om gamla möbler”.

– Vi är liten kommun och det är inte så mycket folk som rör sig på landsbygden men vi har kanske 25 deltagare att åka runt till och alla brukar vara väldigt nöjda.

Hylte konst- och hantverksrunda

När: 19–22 april

Var: runtom i Hylte

Hur: foto, keramik, måleri och mycket mer visas upp i ateljéer, verkstäder och gallerier öppna för allmänheten

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hylte

Mer i ämnet