Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Ingår i hemtjänstens uppdrag att hantera tvätt utifrån vilka beslut om insatser som finns”, säger Anna-Lena Sellergren, chef för socialförvaltningen. Foto: TT/SVT

Därför gick det fel inom hemtjänsten i Veddige

Publicerad

Varbergs kommun har nu utrett de allvarliga bristerna inom hemtjänsten i Veddige som uppmärksammats av anhöriga. Tre huvudsakliga orsaker ska ha lett till att personalen brustit i sina uppgifter: Ökning av antalet brukare, omsättning av personal och bristande kompetens.

I början av augusti riktades stark kritik mot hemtjänsten i Varbergs kommun från anhöriga till brukare. Eva-Lena Böndergaard hade hittat intorkat bajs i sin pappas säng som lämnats kvar och bäddats över av personalen.

Efter flera klagomål anmälde kommunen sig själva till Ivo, Inspektionen för vård och omsorg och påbörjade en egen utredning. Nu är den klar.

I klippet berättar Anna-Lena Sellergren, chef på socialförvaltningen i Varberg, om bristerna och hur problemen ska lösas.

Hallands Nyheter var först med nyheten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer