Så gick det till när anhöriga smet in på äldreboenden i Kungsbacka – och ska besöken regleras nu. Verksamhetschefen Helene Ljungqvist förklarar i klippet. Foto: Daniel Strömbäck/SVT och Pontus Lundahl/TT

Därför inför Kungsbacka regler vid besök på äldreboenden – ”Anhöriga har smitit in”

Uppdaterad
Publicerad

Snart öppnar äldreboendena i Kungsbacka upp för besök från anhöriga – och just nu förbereder sig kommunen genom att ta fram regler och ett tidsbokningssystem.  

– Tidigare har det hänt att anhöriga smitit in, berättar Helene Ljungqvist, verksamhetschef inom äldreomsorgen.

Den 1 oktober hävs det nationella besöksförbudet på landets äldreboenden, ett besök som infördes den 1 april i år för att minska smittspridning av Covid-19. 

Nu pågår arbetet för fullt i Kungsbacka kommun med att ta fram riktlinjer för hur besöken ska gå till. Det framkom under en presskonferens på onsdagen.

I klippet ovan hör du hur det ska gå till och hur man kommer agera vid en eventuell smittovåg – och om hur anhöriga smitit in under besöksförbudet. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet