Asylsökande ska förlora sin dagersättning om de flyttar till Andersberg eller till västra Vallås, tycker kommunstyrelsens ordförande i Halmstad, Jonas Bergman (M).

Därför vill kommunledningen undanta områden från ebo-lagen

Uppdaterad
Publicerad

Halmstads kommuns egen utredning visar att undantagen från ebolagen inte kommer att ha några större effekter på segregationen i kommunen. Men kommunstyrelsens ordförande, Jonas Bergman (M), vill ändå att förslaget ska bli verklighet.

Hör Jonas Bergman (M), om varför han vill att asylsökande ska förlora sin dagersättning om de flyttar till norra och södra Andersberg och västra Vallås, i klippet ovan. 

Ska beslutas av kommunstyrelsen

  • Förslaget innebär att norra och södra Andersberg och västra Vallås i Halmstad undantas från ebolagen, vilket innebär att asylsökande som flyttar till områdena förlorar sin dagersättning.
  • Kommunstyrelsens utskott för tillväxt och hållbar utveckling i Halmstad har röstat för förslaget, men slutligt beslut väntas tas av kommunstyrelsen den 31 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.