Anders Franzén, Ulf Bernström, Martin Jägryd cyklar med julklappspengarna från Ringhals i Varberg till Musikhjälpen i Örebro. Visa alla (2)
Visa alla (2)

De cyklar med Ringhals julklappspengar till Musikhjälpen

Uppdaterad
Publicerad

De anställda på Ringhals i Varberg tackar nej till företagsjulklappen. Och nu transporteras pengarna istället med cykel de 37 milen upp till Musikhjälpen i Örebro.

Vid lunchtid i dag startade cykelfärden från Ringhals utanför Varberg. När SVT Nyheter Halland når trion vid halv sex på kvällen har de omkring en mil kvar till Herrljunga där de ska stanna för natten.

– Det är kallt och mörkt nu, men det har gått bra. Det vi var mest rädda för var halkan, men den har vi klarat oss ifrån, säger Ulf Bernström, en av cyklisterna som i vanliga fall jobbar som kommunikationschef på Ringhals och Forsmark.

Utmanat programledarna

I morgon fredag ska de lämna Herrljunga klockan sju på morgonen för att tio timmar senare vara framme vid Musikhjälpen-buren i Örebro och överlämna julklappspengarna på 250.000 kronor till insamlingen.

Bakgrunden är att personalen demokratiskt röstade på hur de ville att företagets julklappspengar skulle användas i år. Det här alternativet vann.

Möter Forsmarkskollegor

I Örebro möter Ringhalscyklisterna i morgon kväll också ett gäng kollegor från Forsmarks kärnkraftverk som cyklat därifrån med sin del av gåvan.

Musikhjälpen arrangeras av SVT och Sveriges radio och sänds i P3 och på SVT Play hela veckan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ringhals

Mer i ämnet