Rebecka Strömberg och Andreas Bergman från Kungsbacka gick 3 000 kilometer genom Nya Zeeland. Foto: Privat

De gick 3 000 kilometer genom Nya Zeeland

Publicerad

Att vara ute och röra på sig är något många kanske gör för lite av. Men det gäller inte Rebecka Strömberg och Andreas Bergman från Kungsbacka. Under våren kom de hem från en över tretusen kilometer lång vandring på Nya Zeeland.

Det var Andreas Bergman som fick idén efter att ha vistats på just Nya Zeeland under en period. När han väl kom tillbaka till Sverige mötte han Rebecka Strömberg som från början inte var övertygad av hans påhitt. Men med tiden blev hon mer och mer intresserad.

– Man intalades till att det skulle bli en mäktig grej att göra. Plus i kanten är väl att Nya Zeeland inte har några farliga djur och inga ormar, säger hon.

Kom hem i påskas

Vandringsleden de gick heter Te Araroa och går från norra till södra Nya Zeeland. Leden är runt 3 000 kilometer lång och paret hade satt undan sex månader för att genomföra vandringen. Hela den tiden behövde de dock inte. Den 5 oktober började de gå, och ungefär 4,5 månader senare – den 15 februari – var de klara, och i påskas kom de hem till Sverige igen.

I klippet ovan berättar Rebecka Strömberg om sina bästa tips för att klara av en långvandring.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.