Foto: Privat

De startar en insamling för den drabbade familjen

Uppdaterad
Publicerad

Efter branden i Falkenberg under måndagskvällen har Josefine Sinclair och Jonathan Karlsson startat en insamling till förmån för den drabbade familjen.

– Jag tvekade inte en sekund, och det är inte bara för att vi känner familjen – vi hade hjälpt vem som helst, säger falkenbergsbon och initiativtagaren Josefine Sinclair.

Jonathan Karlsson, som också står bakom insamlingen, känner familjen väl. Han kontaktade Josefine strax efter branden och de kom överens om att starta en insamling.

– Det är självklart att man vill göra det. Om man själv hade drabbats skulle man önska att människor hjälpte en, säger Josefin Sinclair.

”Full rulle”

Via sociala medier eftersöker de nu kläder och ekonomiska bidrag till den drabbade familjen. Och knappt ett dygn efter branden har insamlingen redan fått ett stort gensvar. Under kvällen kommer människor och lämnar kläder, skor och leksaker.

– Folk ringer och för över pengar. Det är full rulle här, säger Josefin Sinclair.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.