SVT Nyheter Hallands reporter Mattias Bolin rapporterade från platsen där den döde mannen hittades på tisdagskvällen. Foto: SVT

Den döde mannen kan vara känd av polisen

Uppdaterad
Publicerad

Den döde man som hittades i vattnet vid en stenig strandkant i Halmstad på tisdagskvällen är ännu inte identifierad men polispatrullen på plats kan ha känt igen mannen.

Kroppen hittades av en privatperson i närheten av Simstadion och den har antagligen legat i vattnet en längre tid, vilket försvårar identifieringen. Men polisen har ändå teorier om vem mannen är.

– Det kan vara så att polispatrullen på plats har vissa aningar om vem det kan vara, säger Cecilia Bergsten, chef på polisens grova brottsrotel.

Halmstad

Exakt hur länge personen legat i vattnet är svårt att få någon bild av i det här skedet.

– Det är i princip omöjligt att avgöra i nuläget. Sen kanske vi blir lite klokare när vi har identiteten, säger Cecilia Bergsten.

Kroppen ska nu genomgå en rättsmedicinsk undersökning för att dödsorsaken ska kunna fastställas.

”Har trådar att rycka i”

Inom en till två veckor ska polisen få ett preliminärt utlåtande där förhoppningen är att det ska framgå om någon annan varit inblandad i mannens död, eller om han dött av någon annan orsak.

Parallellt med att kroppen undersöks jobbar polisen med att fram identiteten på mannen.

– Vi har trådar att rycka i när det gäller identiteten, absolut. Men det är också oerhört känsligt eftersom det kan finnas anhöriga som ännu inte är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Halmstad

Mer i ämnet