Foto: SVT

Halländsk skräckförfattare impade på rocklegend

Uppdaterad
Publicerad

Nathalie Sjögren är skräckförfattaren som började med nåltovning och fick uppskattning från oväntat håll.

På bordet ligger det fullt med huvuden. Bekanta ansikten. Där finns Dolly Parton, Albert Einstein och Elvis Presley. Vi befinner oss i Frillesås, i norra Halland, hemma hos skräckförfattaren Nathalie Sjögren. Huvudena är små och mjuka, i ull.

– Jag har alltid gillat hantverk. När jag träffade min man så hade han får så jag började intressera mig för ull och just nåltovning. Sedan var det någon som sa ”kan du inte göra porträtt?” och då sa jag ”jo det kan jag väl”. Jag hittade instruktionsvideor på nätet och har utvecklat mig därifrån, säger Nathalie Sjögren.

”Alla tycker de är häftiga”

Nathalie är lärare men beskriver sig också som nåltovande skräckförfattare. Hon har skrivit en roman och flera noveller och mycket tid går alltså också åt hennes porträtt i ull. Nåltovning, eller torrtovning som det också kallas, är på frammarsch i Sverige men Nathalie känner inte till någon annan i landet som gör just porträtt.

Vilka reaktioner har du fått på dina figurer?

– Alla tycker de är häftiga. Jag gjorde en åt en kund som ville ha Dee Snider (sångare i rockbandet Twisted Sister). När vi la upp en bild av den på nätet så gillade den riktiga Dee Snider bilden, det var lite coolt tycker jag, säger Nathalie Sjögren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.