Dieseltjuvar försökte backa på polis

Uppdaterad
Publicerad

En misstänkt dieselstöld i Falkenberg fick ett vittne att ingripa och blockera tjuvarnas flyktväg. När de misstänkta dieseltjuvarna sedan försökte fly över en åker ska de i samband med det försökt backa på en polispatrull.

Under torsdagskvällen upptäckte ett vittne en pågående dieselstöld på ett uppställningsområde för fordon  i Falkenberg.

– Det är en observant person i omgivningen som ser bilen och larmar polisen, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm. 

Vittnet bestämmer sig för att blockera utfartsvägen för de misstänkta dieseltjuvarna genom att parkera ett större fordon tvärs över vägen. 

Försöker backa på polis

När polisen kommer till platsen försöker de misstänkta tjuvarna fly med sin bil över en åker. I samband med det försöker föraren att backa på polispatrullen.

Personen misslyckas och bilen kör fast på åkern. En kvinna och två män kan gripas på plats.

– Som tur är blev ingen polis skadad, säger Ulla Brehm. 

Hur mycket diesel personerna försökte stjäla är i nuläget oklart. Polisen har skrivit en anmälan om stöld och försök till grov misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.