Det är väldigt ovanligt att strimmiga delfiner dör och flyter iland i Svenska vatten. Foto: Privat

Död delfin i Mellbystrand

Uppdaterad
Publicerad

I helgen påträffades ytterligare en död strimmig delfin som flutit iland på västkusten.

Ännu en strimmig delfin har hittats död efter att den flutit iland på västkusten, den här gången i Mellbystrand i Laholm, rapporterar Hallandsposten. Delfinen som hittades i lördags tillhör samma art som de två delfiner som hittades döda i Onsala i februari.

– Varför det var två strimmiga delfiner i Onsala och nu en längre söderut kan vi inte säga. Men det kan ha varit en liten flock, säger Kennet Lundin, marinbiolog vid Naturhistoriska museet i Göteborg till tidningen.

”Sett en liten ökning”

Han förklarar att det är ett mycket ovanligt fenomen att delfiner befinner sig på västkusten, men att det har blivit vanligare.

– Det händer ett par gånger per år, sett till hela kusten. Vi har sett en liten ökning men vet inte om det beror på klimatförändringen, säger marinbiolog Kennet Lundin, till Hallandsposten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.