Griskultingen på bilden har inget med händelsen i artikeln att göra. Foto: TT

Död gris hängde i flaggstång på skola

Publicerad

Under helgen hissade någon upp en död gris i flaggstången på Munkagårdsgymnasiet i Tvååker. Men skolan väljer att inte polisanmäla.

Hallands Nyheter var först med att rapportera om händelsen. I måndags upptäckte skolpersonal att det hängde en död griskulting i en flaggstång på Region Hallands naturbruksskola i Varbergs kommun.

– Vi vet inte om det är våra elever som gjort det eller någon utomstående. Ligger våra elever bakom ser vi det som ett ganska grovt hyss, säger Stefan Larsson som är driftchef på Munkagårdsgymnasiet.

Ser allvarligt på händelsen

Kameraövervakningen som finns på skolan fångade inte upp händelsen. Den cirka två veckor gamla griskultingen ska enligt personalens bedömning varit självdöd.

Skolan har en tunna där kadaver placeras innan de med jämna mellanrum hämtas av en kadaverbil. Men det är oklart om griskultingen tagits därifrån.

– Det är ingeting vi kan bedöma. Allting bokförs och vi hade kunnat räkna baklänges men man rotar inte gärna i den tunnan, säger Stefan Larsson.

Han ser allvarligt på händelsen.

– Det är grovt eftersom man skändar ett djur. Samtidigt kan man lägga en markering i det. Är det någon utifrån som gjort det, riktat mot skolan, är det en annan sak än ett dåligt skämt av våra egna elever, säger Stefan Larsson.

Polisanmäler inte

Trots allt har skolan i nuläget inga planer på att polisanmäla. Under helgen och julledigheten har inga elever vistats på skolan och Stefan Larsson bedömer inte utredningsläget som gott.

– Eftersom vi inte vet när det hände eller vilka som gjorde det vet jag inte vad vi skulle få ut av det. Men vi är väldigt stränga om ett levande djur far illa på skolan, säger Stefan Larsson.

Har något liknade hänt förr?

– Inte mig veterligen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Varberg

Mer i ämnet