Döde personen i husbilen identifierad

Publicerad

Den person som hittades död i en husbil i Kungsbacka kommun har identifierats. Enligt polisen anmäldes personen försvunnen redan under hösten 2017.

Det var den 13 februari som en förbipasserande man upptäckte kroppen i husbilen. Inledningsvis hade polisen svårt att avgöra om kroppen tillhörde en man eller kvinna, då förruttnelsen var förbi.

Nu berättar polisen att den avlidne är en man i 50-årsåldern som varit anmäld försvunnen sedan hösten 2017. Enligt polisen ska mannen ha varit hemmahörande i Kungsbacka, men i övrigt finns det inte någon koppling till platsen.

– Hur han har hamnat där vet vi inte, och vi har uppgifter om att bilen har stått där sedan 90-talet, säger förundersökningsledare Lars-Gunnar Perlinger.

Dödsorsaken ännu inte fastställd

Under obduktionen framkom inga tecken på skador som stärker misstanken om brott.

– Dödsorsaken är inte fastställd, och vi kanske inte kommer kunna fastställa den heller. Vi ska bara försöka fastställa att han inte utsatts för något brott, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Nu inväntar polisen rättsläkarens bedömning, och ska därefter ta beslut om ärendet ska fortsätta bedrivas som en brottsutredning.

– Vi ska prata mer med anhöriga, nu när vi vet vem det handlar om, säger förundersökningsledaren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer