En lastbil och en personbil frontalkrockade på E6 under måndagen. Foto: SVT

Dödsolyckan på E6 förbryllar polisen

Uppdaterad
Publicerad

Innan dödsolyckan på E6 inträffade var den olycksdrabbade bilen inblandad i en mindre kollision. En person är skäligen misstänkt för brott i samband med olyckan. Men fortfarande är det oklart hur bilen kunde gå igenom mitträcket.
– Den ska inte kunna göra det, finns det brister eller var det bara otur?, säger förundersökningsledare Andreas Gabrielsson.

Det har gått en vecka sedan olyckan på E6 där två personer, en man och en kvinna, i 70-årsåldern dog i samband med en frontalkrock med en lastbil, i höjd med Mellbystrand.

Polisen utreder händelsen och har undersökt fordonet i jakt på tekniska fel, men så verkar inte vara fallet, enligt Andreas Gabrielsson. Under måndagen har polisens utredare, tillsammans med en haveriutredare på Trafikverket, varit vid olycksplatsen för att se om det finns några brister på vägbanan.

– Det som är speciellt med den här olyckan och som förbryllar oss är att det fanns ett mitträcke och att bilen har gått igenom det. Vi vill veta varför. Den ska inte kunna göra det, säger Andreas Gabrielsson.

En person misstänkt

Men vid olyckan fanns även en tredje part.

– Bilen som frontalkrockade hade sekunden innan en sammanstötning med en annan personbil. Det gäller att bena ut vem som har felat, säger Andreas Gabrielsson.

Föraren till bilen har förhörts av polis och är skäligen misstänkt för vårdslöshet i trafik samt vållande till annans död. Personen nekar till brott. I tillägg har det hållits förhör med vittnen, men enligt polisen så spretar uppgifterna om vad som hände.

– Det finns många som har sett vad som hände innan kollisionen, men det finns en liten lucka precis innan det smäller, vilket försvårar för oss, säger Andreas Gabrielsson.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
En lastbil och en personbil frontalkrockade på E6 under måndagen. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer