26-åringen hittades skjuten på cykelvägen på Falkagård i Falkenberg. Foto: SVT

I dag faller domen i Falkenbergsmordet

Uppdaterad
Publicerad

I eftermiddag kommer domen mot den 23-årige man som misstänks ha skjutit ihjäl en 26-årig man på en cykelbana på Falkagård i oktober i fjol.

Rättegången avslutades den 11 april efter flera dagars förhandling i säkerhetssalen i Göteborgs tingsrätt. Åklagaren yrkade då på 16 års fängelse för 23-åringen och sex års fängelse för den 30-åriga man som står medåtalad för medhjälp till mord.

Den 26-åriga mannen misstänks även ha tryckt av en pistol, som klickat, mot ännu en person. Därför är han åtalad även för mordförsök.

Mord Falkagård

På rättegångens sista dag släpptes den 30-årige man som var medåtalad för medhjälp till mordet. Det kan ses som en indikation på att mannen frias, anser mannens advokat.

Tidigare har fyra män, tre av dem släkt med den mördade 26-åringen, dömts till tre års fängelse vardera för att ha planerat att hämnas mordet på släktingen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord Falkagård

Mer i ämnet