Det arrangerades flera otillåtna fester i Halland 2016. Ovan är en bild från Harplinge Foto: Johan Kvint

Dömd efter ravefest

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern döms i Halmstads tingsrätt för olovligt innehav av alkoholdrycker och brott mot ordningslagen. Han arrangerade en av de olagliga ravefesterna som SVT Nyheter Halland uppmärksammade under 2016.

Domen är en del av efterspelet till vad polisen i Halmstad betraktade som en trend sommaren och hösten 2016, då flera dansfester arrangerades på olika platser i länet utan tillstånd.

LÄS MER: Otillåtna ravefester anordnas

Förra veckan dömdes arrangören till en av festerna som gick av stapeln i Oskarström i mitten av oktober 2016.

Mannen som är i 30-årsåldern straffas för att olovligt ha sålt alkohol på tillställningen. Tingsrätten ser på eventet som en tillståndspliktig fest eftersom det inte fanns någon kontroll av vilka som deltog.

Bakgrund

Strax efter midnatt det var 15 oktober 2016 avbröt polisen en dansfest i en industrilokal i Oskarström. På plats fanns runt hundra personer.

Enligt domen fanns där en stor musikanläggning och utrustning för ljus och rök. I anslutning till utgången fanns även försäljning av alkohol. 

Polisen hittade 411 burkar öl och två flaskor cider. Mannens sambo var även hon åtalad men friades från misstankarna.

Mannen döms till 50 timmars samhällstjänst.

En våg av olagliga ravefester

För ett år sedan var polisen i Halmstad bekymrade över en trend av olagliga ravefester.

Dansfesterna som saknade tillstånd arrangerades på flera platser under sommaren/hösten 2016 och flera personer greps för bland annat ringa narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.