Många tabletter smugglades i däcken. Foto: Tullen

Döms till flera år i fängelse för knark i bildäck

Uppdaterad
Publicerad

Två män åtalades för grovt narkotikabrott efter att ha gömt nästan 80 000 narkotikaklassade tabletter i bildäck och lönnfack. Nu döms båda.

Det var i mitten på oktober som de två männen, 58 och 40 år gamla, ska ha smugglat stora mängder narkotika gömt i bilen och en släpvagn via Helsingborg till ett ensligt hus utanför Halmstad. Tullverkets personal följde efter till fots via ett skogsparti. Där kom de på männen med nästan 44 00 tabletter Alprazolam och 35 000 tabletter Bensedin och Sanval.

Nekar till brott

Den 58-årige mannen nekar till brott och menar att han inte hade kännedom om tabletterna i bilens lönnfack. Han kände däremot till övriga tabletter, men påstår att han inte visste om att de var narkotikaklassade. 40-åringen förnekar gärningarna och menar att han inte visste om att det fanns några tabletter i vare sig bilen eller i släpvagnen.

Döms till fleråriga fängelsestraff

Den 58-årige mannen döms till fyra års fängelse för grov narkotikasmuggling och grovt narkotikabrott. Han utvisas också och förbjuds att återvända till Sverige i tio år. 40-åringen döms till två års fängelse för medhjälp till grovt narkotikabrott av Halmstads tingsrätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.