Bilden är en arkivbild. Foto: TT

Drogpåverkad förare undkom två spikmattor – slutade med krock

Uppdaterad
Publicerad

När polisen vid 04.30-tiden skulle stoppa en bilist på Säröleden i Göteborg körde föraren ifrån polisen i hög hastighet mot Kungsbacka. Flera polispatruller tog upp jakten på föraren som till slut krockade med en annan bilist vid Frölundamotet på Västerleden.

Den drogpåverkade mannen i bilen körde genom Hovås och Billdal och på vägen lyckades han ta sig förbi två av polisens spikmattor. Väl i Kungsbacka rammade han en polisbil.

– Polisbilen fick plåtskador men poliserna klarade sig utan personskador, säger polisens presstalesperson, Peter Adlersson.

Efter Kungsbacka fortsatte han ut på E6 mot Göteborg. Färden slutade med en krock med en annan bilist vid Frölundamotet på Västerleden. Båda förarna fördes talbara och vakna till sjukhus med oklara skador.

Föraren efterlyst

Gärningsmannen, som är känd av polisens sedan tidigare, var efterlyst för stöld. Nu misstänks han också för grov vårdslöshet i trafik, försök till våld mot tjänsteman, grov olovlig körning och drograttfylleri.

– Det var tur att det inte var så många andra bilister ute vid den tiden, säger Peter Adlersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.