På filmen syns en ytbärgare från Sjöfartsverkets helikopter. Foto: Privat

Person hittad på havsbottnen vid Tylösand – allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

En vuxen man hittades i vattnet 400 meter ut från Tylösand i Halmstad på tisdagen. Mannen låg livlös på bottnen och hittades efter en timmes sökinsats. Han vårdas nu på sjukhuset i Lund för allvarliga skador.

Det var vid 15-tiden på torsdagen som en kompis till mannen larmade SOS om att mannen saknades från sin vattenskoter.

Räddningstjänsten, livräddarna, polis, Sjöräddningssällskapet och Sjöfartsverket med helikopter sökte efter mannen och kunde efter drygt en timme lokalisera honom, livlös, på havets botten.

– Det är en skoterförare som troligtvis fallit av sin vattenskoter, säger Peter Karlborg, inre befäl vid räddningstjänsten.

Mannen fördes till land, där påbörjades hjärt- lungräddning. Efter omhändertagande av ambulanspersonal transporterades han till sjukhuset i Halmstad.

Vid 18-tiden på torsdagskvällen meddelade Region Halland att personen vårdas för allvarliga skador. En timme senare flyttades mannen till sjukhuset i Lund för vidare vård.

– Det finns hopp, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg, vid 19:30-tiden på torsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.