”Det här känns bra i hjärtat! Foto: SVT

Duon skramlar till Musikhjälpen – igen

Uppdaterad
Publicerad

För femte året i rad samlar musikerna Christof Jeppsson och Micke Ek ihop lokala artister i Halmstad för att skänka pengar till Musikhjälpen.

Årets tema i Musikhjälpen är ”Barn är inte till salu”, och producenterna Christof Jeppsson och Micke Ek kände att de givetvis ville hjälpa till även i år.

– 1,2 miljoner barn utsätts. Det är en tillräckligt stor anledning för att rädda och hjälpa barn. Det är den enda anledningen till att vi gör det här, Christof Jeppsson.

– Det känns bra i hjärtat, fyller medproducenten Micke Ek i.

”En stor låt”

För varje lyssning på Youtube skänker ett antal företag en krona till insamlingen. Årets låt är kritikerrosade Fix you med Coldplay – en låt som få musiker vågar sig på.

– Det är en stor låt. Men Astrid Lindgren sa en gång: ”Man vill inte vara en liten lort”. Då gör vi den låten, så klart, säger Christof Jeppsson.

LÄS MER: Halmstads Band Aid siktar på nytt rekord

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.