SSU:s Anton Karlsson berättar om de senaste dagarnas hatstorm. Foto: SVT

Efter hatstormen – SSU anordnar manifestation

Uppdaterad
Publicerad

För ungefär en vecka sedan publicerade SSU Hylte en bild på sin nya styrelse på sociala medier. Ett dygn senare plockades den bort, till följd av mängder med hatiska och rasistiska kommentarer.

Under lördagen väljer därför klubben att arrangera en manifestation. Flera tal kommer hållas och syftet är, enligt SSU Hallands valledare Anton Karlsson, att visa att hatstormen får konsekvenser.

Han hoppas att många kommer till manifestationen för att visa sitt motstånd mot kommentarerna.

– Det kommer också resultera i att människor får upp ögonen för vad det är som faktiskt har hänt, och innebörden av det. Vi vill inte att det här bara är en sak som försvinner om en vecka, utan vill visa att det är ett allvarligt angrepp på demokratin när man angriper unga människors engagemang, säger Anton Karlsson.

Stöd från polisen

Inför manifestationen har SSU Hylte fått mycket stöd från polisen och arrangemanget görs inte helt utan rädsla.

– Det är absolut läskigt och polisen har kommit med mycket uppbackning och information, säger Anton Karlsson.

Han menar att det är viktigt att ha antalet på sin sida om polisen ska ha ordentlig förmåga att mota bort eventuella personer och organisationer som kan tänkas vilja störa och förstöra manifestationen.

– Det finns alltid ett överhängande hot men det är väldigt oklart om något kommer hända. Det är en rädsla hos oss att någon dyker upp som vill bekämpa demokratin, säger Anton Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.