Lovisa Jacobsson från Varberg ska hjälpa till att göra ny ost efter inbrottet. Foto: Privat

Efter inbrottet – nu får hon hjälp att göra ny ost

Publicerad

Lovisa Jacobsson från Varberg har tagit ett initiativ för att hjälpa till att göra ny ost efter helgens inbrott på ostbutiken i Skrea.

I helgen tog sig inbrottstjuvar in i ostbutiken i Skrea och stal bland annat 70-80 kilo ost. Över en natt blev det arbete som Monica Bondesson lagt ner på att göra ostarna ogjort. Nu har Lovisa Jacobsson från Varberg tagit ett initiativ för att hjälpa till med den nya ostproduktionen.

– Jag har jobbat en del med att utveckla matupplevelser i Halland och har kommit kontakt med många producenter och vet vilket slit som ligger bakom, säger hon.

Delade på sociala medier

Lovisa Jacobsson tog kontakt med Monica Bondesson för att se om idén uppskattades och fick ett samtyckande. Därefter delade hon sin idé på sociala medier och sökte efter ett par personer till som ville vara med.

– Det var två stycken som hörde av sig ganska snabbt och ville vara med. Jag känner dem och de ville göra det för en god sak.

Samarbetsvillig kommun

Enligt Lovisa Jacobsson har hon också fått flera glada tillrop, även om alla inte har möjlighet att hjälpa till själva. Hon beskriver Falkenberg som en kommun med stor samarbetsvilja och är inte överraskad över den positiva responsen.

Att nybörjare är med i ostskapandet är ingenting som oroar Monica Bondesson.

– Jag kommer ju vara med och tala om för dem vad de kan göra och så. Det får inte vara för mycket folk för då springer vi bara på varandra, men det är roligt om vi är några stycken, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer